logo
"Mirusysis, jei gerbiame jo atminimą, tampa brangesnis ir galingesnis už gyvą žmogų."
Antuano de Sen Egziuperi
"Mirusysis, jei gerbiame jo atminimą, tampa brangesnis ir galingesnis už gyvą žmogų."
Antuano de Sen Egziuperi
"Mirusysis, jei gerbiame jo atminimą, tampa brangesnis ir galingesnis už gyvą žmogų."
Antuano de Sen Egziuperi

Nuotraukų galerija. Paminklai, kapų tvarkymas ir jų priedai.

Akmuo (granitas) dėl savo sudėties ir turimų savybių laikomas amžinu, todėl yra nepamainoma medžiaga gaminant antkapius, paminklus ir įvairias skulptūras. Tačiau jeigu norite, kad kapų tvarkymas netaptų našta, būtina, jog paminklai būtų gaminami iš kokybiško ir ilgaamžio granito. Paminklų gamyba kruopštus ir atsakingas darbas. Norime akcentuoti, jog paminklų kainos priklauso nuo to, iš kokio granito kokybės bloko yra pagaminti paminklai. Nebūtinai pigūs paminklai yra blogi, o brangūs paminklai yra tik labai geros kokybės. Labai svarbu žmonių, užsiimančių paminklų gamyba, kvalifikacija ir darbo stažas dirbant šioje srityje. Kapų paminklai, pagaminti mūsų akmendirbių, pasižymi ypač kokybišku akmens poliravimu. Ypač griežtas granito kokybės tikrinimo procesas. Jog antkapiai ir paminklai atrodytų gražiai, būtina kasmetinė priežiūra. Tik iš kokybiško granito ir gerai nupoliruoti paminklai nereikalaus didelių pastangų prižiūrint juos.

 

Prekyba akmens gaminiais

 

Paminklų gamyba ir kapų tvarkymas – tai ne vienintelės mūsų teikiamos paslaugos. Mes galime pagaminti įvairius kapams skirtus priedus iš granito ar marmuro. Mūsų gaminami granito kampai, granitiniai borteliai, granitinės vazos ir kiti gaminiai atitinka daugelio klientų pageidavimus. Tad mūsų siūlomas asortimentas be abejonės atitiks ir Jūsų poreikį.

Kapų ir antkapių puošimas, priežiūra, atnaujinimas

 

Kapinėse esantys paminklai, deja, bet ne visada atrodo skoningai. Tad bent šiek tiek besidomintis paminklų gamyba žmogus iš karto mato netinkamai pasirinktą granitą kapavietės tvarkymui, nekokybiškai nupoliruotą paminklo paviršių ar neprofesionaliai sumontuotus paminklus ir jų priedus. Net ir jei prieš tai minėtų problemų pavyko išvengti, dažnai vien pastatyti paminklą savo amžinybėn iškeliavusiems artimiesiems neužtenka. Norint kapavietę paversti tvarkinga, gražia ir širdžiai miela vieta, reikia ją puošti skoningai ir nuolat prižiūrėti atsižvelgiant į metų laikus. Deja, gyvenimo tempas ir sąlygos nulemia tai, kad žmonės negali to padaryti patys, todėl geriausia išeitis – patikėti tai profesionalams, užtikrinantiems ne tik kapų tvarkymo kokybiškas paslaugas, bet ir ilgam išliekančius profesionalius sprendimus.

Kapų puošimo būdai

 

Kapų tvarkymas ir jų papuošimas labai individualus dalykas. Dažniausiai žmonės laikosi jau nusistovėjusių tradicijų kapinėse ir į naujoves žvelgia atsargiai (pvz., 3D paminklai, stiklo plokšte dengti kapai). Tad šias ,,tradicijas“ ir nusistovėjusias praktikas geriausiai žino šioje srityje dirbantys žmonės (šioje srityje mes, paminklai-kapams.lt, jau dirbame 15 metų). Be abejonės, Jūs pagal savo skonį galite pasirinkti, kaip norite puošti savo artimųjų kapus, o mes parengsime ir su Jumis suderinsime kapo papuošimo projektą, kad jis atrodytų skoningai, bet ne iššaukiančiai. Tiesa, kiekvienas kapo tvarkymo būdas turi savo privalumus ir trūkumus. Pavyzdžiui, nusprendus kapą uždengti granito plokšte, kapas atrodys estetiškai, bus palikta galybė laidoti žmogų. Tiesa, tai brangesnis pasirinkimas nei sprendimas iškloti kapą trinkelėmis ar granito skalda, tačiau šių darbų praktiškumas ir ilgaamžiškumas ženkliai trumpesnis. Tad gal verta kartais pagalvoti ir užsisakyti paslaugas šiek tiek brangesnes ir pasinaudoti pirkimo išsimokėtinai galimybę (lizingu be banko paslaugų).

Kaip poliruoti ir prižiūrėti akmenį?

 

Yra daugybė būdų, kaip prižiūrėti paminklus ir antkapius – paprastai iš natūralaus marmuro ir granito pagaminti paminklai ar antkapiai plaunami specialiais akmens gaminiams skirtais valikliais, kurie suteikią pirminę granito būklę. Jeigu akmens paviršius yra labai stipriai suteptas, tokiu atveju granito paviršių geriausia valyti šveičiant specialiomis šluostėmis ir šepečiais. Taip pat naudojami įvairias medžiagas tirpdantys tirpalai. Jeigu atsitiko taip, jog ant paminklo ar antkapio pateko dažų, juos geriausia valyti specialia dažus tirpdančia pasta. Ypač dažnas klausimas ką daryti kad ant paminklo nesikauptų samanos? Ant poliruoto paminklo samanos kaupiasi žymiai rečiau ir priežiūra ženkliai paprastesnė, tokį paviršių rekomenduojama impregnuoti specialiais impregnantais. Būtina, jog prieš impregnuojant paminklo paviršius būtų švarus. Nuvalius paminklą, atliekamas jo poliravimas – specialiais įrankiais išgaunamas galutinis akmens išvaizdos rezultatas. Kokybiškai nupoliruoto ir impregnuoto paminklo paviršius blizga, išryškėja natūrali granito ar marmuro spalva. Į poliruotą paminklo paviršių įsigėręs impregnantas saugo paminklo poliruotą paviršių nuo neigiamos aplinkos poveikio. Šiuos veiksmus geriausiai atlikti rudenį ir pavasarį. Tokio paminklo ar antkapio prižiūra ir valymas tampa ženkliai paprastesnis.

Kapų tvarkymas

 

Kapų tvarkymas – tai pagrindinė mūsų teikiama paslauga. Kapų tvarkymas dažniausiai prasideda nuo klausimo, ar tai nauja kapavietė ar sena? Norime pažymėti, jog mes tvarkome naujus kapus ir renovuojame (perdarome) senas kapavietes. Dažniausiai senų kapaviečių tvarkymas kainuoja brangiau dėl senos kapavietės išardymo darbų (seno betono, senų paminklų ir antkapių išvežimas). Tačiau tai sudaro tik iki 5 procentų visos kapavietės tvarkymo kainos. Seni paminklai niekada nenaudojami naujo paminklo gamybai. Mes, paminklai-kapams.lt, ne tik projektuojame, gaminame ir pastatome paminklus, antkapius, bet ir dengiame kapą pagal su Jumis suderintą projektą – dekoratyvine skaldele, akmens plokštėmis, klijuojame plyteles, klojame paprastas ir granitines bei klinkerines trinkeles ir atliekame kitus kapų tvarkymo bei priežiūros darbus.

Mūsų tikslas garantuoti tvarkingą ir nuolat kruopščiai prižiūrimą Jūsų artimųjų kapavietę!

Telefonas užsakymams

Mob. tel.: +370 673 13 301

El. paštas: info@paminklai-kapams.lt

Adresas užsakymams

K. Donelaičio g. 81, Šiauliai, Lietuva, 78120

Informacija: Prieš atvykstant prašome pasiskambinti, nes galime būti išvykę.

Paminklų gamyba užsiimame jau beveik dešimt metų. Mūsų akmendirbiai pagamins įvairiausių tipų, akmens spalvų ir dydžių paminklus bei kitus kapams papuošti reikalingus aksesuarus. Pasirūpiname visomis su paminklų projektavimu, pastatymu bei kapų priežiūra smulkmenomis. Paslaugas teikiame greitai ir kokybiškai ir už protingą kainą.

Paminklai

Dėmesio: Kinietiškais paminklais griežtai neprekiaujame!